Wereldwijde modernisering bij Euromatec: de fabrikant/verdeler verlegt de nadruk naar “Made in Belgium”

26/06/2023 Actualiteit

Wereldwijde modernisering bij Euromatec: de fabrikant/verdeler verlegt de nadruk naar “Made in Belgium”

Vernieuwing van het eigen merk Eurotec, een verrijkt aanbod, een nieuwe website, een gerenoveerd gebouw, een groter magazijn, een opgeknapte showroom en opleidingsruimte, een nieuwe aanpak op het gebied van communicatie: de beveiligingsspecialist Euromatec ondergaat op alle gebieden een gedaantewisseling. Philippe Timperman en zijn dynamisch team ontvingen ons in het Brusselse hoofdkantoor van het bedrijf in Evere om de balans op te maken van al deze ontwikkelingen. Hij sprak ook over de geslaagde deelname van Euromatec aan de laatste editie van de vakbeurs New Security en over de wens om “Made in Belgium” naar de voorgrond te verplaatsen.

Euromatec, opgericht in 1970, is gespecialiseerd in de import en distributie van elektronische beveiligingsapparatuur. Heel wat gerenommeerde merken sieren de voorraadrekken en de toepassingsgebieden zijn bijzonder breed: inbraakalarm, CCTV, toegangscontrole, branddetectie, perimeterdetectie, enz. De dochteronderneming E+Manufacturing (Gosselies) verdient ook vermeld te worden. Zij ontwikkelen en produceren de alarmcentrales van het eigen merk Eurotec.

Vernieuwing van het Eurotec-gamma

Binnen het rijke en gevarieerde aanbod wil Euromatec met zijn “Made in Belgium”-gamma het lokale product voorop stellen. Het hart van dit nieuwe Eurotec-gamma is de nieuwe hybride alarmcentrale van de laatste generatie, C.10, die voorzien is van heel wat geavanceerde technologische ontwikkelingen: IP-module ter vervanging van de PSTN-transmissiemodule op het moederbord voor het versturen van meldingen, alarmen en e-mails; nieuwe bi-directionele draadloze ontvanger die werkt op 5 frequenties met draadloos toetsenbord, PIR/CAM-detector voor het versturen van foto’s,… Dit alles komt eveneens met een heel nieuw gamma toetsenborden (Ice & Classic reeks), een nieuwe programmeersoftware (CLT Cloud 8.0), nieuwe programmeersoftware voor de eindgebruiker (CLU Cloud 1.0) en een nieuwe vinger- of gezichtsherkenningsapp met de garantie van een snellere en veiligere verbinding. In de hybride alarmcentrale C.10 is de eigen intelligentie van Eurotec ingebouwd, terwijl de draadloze randapparatuur (detectoren, sirenes,…) door Crow is aangeleverd.

Eurotec brengt binnenkort nog andere nieuwigheden op de markt: een nieuwe generatie detectoren, sirenes, aanraakgevoelige toetsenborden,...

Het hele gamma wordt ook opnieuw gecertificeerd door INCERT. In feite kampte E+Manufacturing door Covid met een tekort aan een groot aantal componenten, wat problemen opleverde bij de productontwikkeling. Als gevolg daarvan zijn sommige componenten gewijzigd en moeten deze opnieuw een INCERT-labtest ondergaan om in orde te zijn met de regelgeving. De lijst met INCERT gecertificeerde producten is beschikbaar op de website van Euromatec.

Bovendien zal Eurotec op regelmatige basis wedstrijden organiseren via sociale netwerken. Elke klant die over de Eurotec app beschikt, doet automatisch mee aan die wedstrijden en maakt dus kans op een van de prijzen.

Optimalisering op alle niveaus

Het is een echte verjongingskuur die Euromatec recent heeft ondergaan. Het Brusselse gebouw in het Da Vinci Science Park in Evere is helemaal opgeknapt. De showroom is volledig vernieuwd en de verschillende afdelingen zijn voortaan duidelijk zichtbaar: CCTV, inbraak, brand, toegangscontrole, enz. In de twee vestigingen (Brussel en Charleroi) is de opslagcapaciteit met 30% toegenomen. De klantendienst is geoptimaliseerd, met in het bijzonder een dienst voor het traceren van pakketten, om beter aan de verlangens van de klanten te kunnen voldoen.

Tot slot is de opleidingsruimte vernieuwd en uitgerust met de nieuwste generatie didactische touchscreens, wat toelaat om professionals in betere omstandigheden te ontvangen. De opleidingen zijn beter gestructureerd (elke deelnemer ontvangt een syllabus) en de ontwikkeling ervan is steeds meer gericht op het digitale. Er is ook een procedure met een korte eindtest ingevoerd om aan de professional aan het einde van de opleiding een certificaat te overhandigen.

Kortom, Euromatec heeft over heel de lijn verbeteringen aangebracht, waardoor het bedrijf zich op de markt kan positioneren op een nog hoger algemeen niveau wat betreft vereisten en kwaliteit.

Een gloednieuwe website

Bij dit hele vernieuwingsproces hoort ook een gloednieuwe website, onmisbaar in de communicatie van elk bedrijf. Deze website biedt heel wat voordelen en praktische aspecten voor de klant. Deze laatste vindt er de bruto en netto prijzen terug, commerciële en technische informatie, informatie over leveringstermijnen, tutorials, enz. Hij/zij kan ook online opleidingen krijgen, complete offertes voor de eindklant genereren (met foto’s, technische fiches, prijzen, …) en toegang krijgen tot de sociale netwerken en websites van de leveranciers.

Succesvolle deelname aan New Security

In deze algemene context van vernieuwing, en na de editie van 2021 te hebben overgeslagen, was Euromatec ook verheugd om dit jaar opnieuw deel te nemen aan de vakbeurs New Security die in februari plaatsvond in de Brabanthal in Leuven. Bij deze gelegenheid benadrukte het bedrijf zijn rol als fabrikant meer dan die van verdeler, in die mate dat heel wat door Euromatec verdeelde producten al door de merken zelf op de beurs vertegenwoordigd waren. Gezien het grote aantal fabrikanten die op New Security 2023 aanwezig waren, was het niet meer dan logisch dat Euromatec de rol van fabrikant en exclusieve verdeler van het eigen merk Eurotec op zich nam. Toch zijn het de grote merken in het portfolio van de verdeler die altijd speciale aandacht krijgen.

Op termijn streeft Euromatec ernaar om via andere verdelers de Eurotec-alarmcentrales te commercialiseren, niet alleen bij ons, maar ook in de hele Benelux en Frankrijk.

In ieder geval heeft de succesvolle deelname aan New Security 2023 veel voldoening gegeven aan Philippe Timperman en zijn team. Naast het behalen van onmiddellijke resultaten, zullen zij deze editie ook kunnen gebruiken als springplank voor de komende twee jaar, in afwachting van de volgende editie, in 2025.

Eurotec steunt Belgische atleten

Bij Eurotec verloopt de communicatie ook via sponsoring. Het merk zet hier inderdaad zeer hard op in en steunt actief diverse Belgische atleten. In 2023 zal het nog meerdere ambassadeurs hebben, waaronder Erik Willems, Europees kampioen enduro en Ysaline Bonaventure, een tennisspeelster uit Luik (top 100 van de wereld). De komende maanden zullen naar verwachting nog veel meer kampioenen aan de lijst worden toegevoegd.

Kortom, Euromatec rust niet op zijn lauweren en stelt alles in het werk om zijn imago bij het grote publiek en de professionals verder op te krikken, terwijl het een gamma voortdurend in ontwikkeling zijnde topproducten aanbiedt.

Philippe Timperman, gedelegeerd bestuurder van Euromatec : “Alles staat in het teken van kwaliteit: kwaliteit van de interne en externe communicatie, kwaliteit van de productie en van de klantendienst.”

Euromatec plaatst met het Eurotec-gamma “Made in Belgium” op de voorgrond.

  

De websites van Euromatec en Eurotec zijn ook helemaal vernieuwd.

Het hart van het nieuwe Eurotec-gamma is de nieuwe C.10 hybride alarmcentrale van de nieuwste generatie.

 

Tijdens de laatste beurs New Security benadrukte het bedrijf vooral zijn rol als fabbrikant.

De opleidingsruimte van Euromatec is opgeknapt om de professionals in beter omstandigheden te ontvangen.

Door Michel Hanoulle

www.euromatec.be

www.eurotec.be