Wie zijn wij?

Een KMO, gespecialiseerd in beveiligingsmateriaal (brand- en inbraakalarm, CCTV, toegangscontrole, alarmverificatie en omtrekbeveiliging).

Al 45 jaar erkend als verdeler, invoerder en producent, voor onze ernst, de kwaliteit van onze produkten en onze uitzonderlijke klantengerichtheid. 

Ons filiaal E+Manufacturing ontwikkelt en vervaardigt de “made in Belgium” Eurotec alarm-centrales. 

Gelegen in Evere vlak bij de NAVO. Gemakkelijk te bereiken. Met uitgebreide parkeergelegenheid. 

Een klein professioneel en gemotiveerd team dat, samen met onze partners, ernaar streeft Euromatec tot nummer 1 van de onafhankelijke verdelers te maken. 

 

Onze sterktes en onze troeven 

Het succesverhaal van Euromatec begint in 1970, wanneer het opgericht werd door Jacques Timperman. Euromatec is een familiebedrijf dat sedert juli 2012 beheerd wordt door zijn zoon Philippe. Euromatec is gelegen in de Da Vinci Science Park in Evere. 

Haar familiaal karakter is al onmiddellijk te voelen wanneer u aankomt op ons kantoor. Een vriendelijk onthaal en aangepast service vindt u terug bij ons allemaal. 

Onze ligging in Evere en onze mooie omgeving vergemakkelijken het beheer van uw bestellingen en een aangenaam onthaal voor de technische en commerciële opleidingen die in onze hiervoor degelijk uitgeruste zalen plaatshebben. Met onze aangepaste oplossingen en onze deskundige en toegewijde – en nochtans gratis - technische bijstand streven wij naar een optimale samenwerking met onze klanten, die ervaren installateurs zijn in de residentiële, openbare of industriële sector of bij KMO’s. 

Op het gebied van alarmcentrales en codebediendelen is Euromatec nog een stap verder gegaan in de late jaren ‘90 toen ze haar filiaal E+ Manufacturing stichtte. Gelegen in Gosselies (Charleroi) heeft E+ Manufacturing reeds 5 generaties van haar eigen “made in Belgium” EUROTEC alarmcentrale geproduceerd. De honderdduizenden centrales die de afgelopen 17 jaar in Europa werden geïnstalleerd getuigen van de ongeëvenaarde duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product.

Wij werken al 45 jaar in nauwe samenwerking met onze partners-leveranciers, om voortdurend aan de spit van de technologie te staan in de beveiligingsmarkt. De langdurige en ver teruggaande vertrouwensrelaties die wij opgebouwd hebben met onze verschillende partners maken het ons mogelijk u blijvende, evolutieve en kwalitatieve oplossingen te bieden. 

Wij ontwikkelen momenteel een gloednieuwe generatie van bedrade en bi-directioneel draadloze hybride centrales, die tot 560 zones dekken. Hun CLT/WIN programmatiesoftware zal onder Windows 8 werken, ofwel via USB op lokaal niveau, ofwel via TCP/IP op afstand. Via het Internet zal de installateur het onderhoud en de analyse van de technische storingen op afstand kunnen beheren. De eindgebruiker zal zijn alarmsysteem kunnen in- of uitschakelen en de inschakelingsstaat van zijn alarmsysteem kunnen controleren, via zijn iPhone bijvoorbeeld. De pre-productie zal u op New Security 2015 worden voorgesteld.

Euromatec is ISO 9001 gecertificeerd, waarbij een systematische en gestructureerde aanpak van onze procedures ten gunste van onze klanten wordt gegarandeerd. 

Ons klein bedrijf innoveert ook op het vlak van haar menselijk beheer: wij streven er naar ons steeds te verbeteren, en namelijk sedert juli 2011, datum van de indiensttreding van ons individuele en collectieve performance management systeem. 

Onze engagement: Building Security together.

 

Enkele merkwaardige verwezenlijkingen met onze partners-installateurs : 

Tijdens de laatste 45 jaar, onder vele andere prestaties, hebben wij de eer gehad om deel te nemen in de beveiliging van de NAVO en de SHAPE, de gevangenissen van Brugge, Mons en Nijvel, de kerncentrale in Doel, de Brusselse metro, het Fallonstadion in St-Lambrechts-Woluwe, de nieuwe burelen van RTL/TVI ...

 

Andere redenen om van trots te glimmen : 

In 1983 zijn wij de eerste leverancier die in de door de ANPI opgelegde tests slaagt om aan de eisen van de verzekeraars te voldoen. 

In 2001 zijn wij het eerste draadloze alarmsysteem dat goedgekeurd is door het Belgisch ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Onze Eurotec alarmcentrale is lang de enige « made in Belgium » centrale op de markt geweest. 

Onze maandelijkse News Flashes.

Onze interactieve website ten gunste van onze klanten, die volledig vernieuwd en bijgewerkt is en die wij u uitnodigen om nu verder te ontdekken.